Jak rentovat z životního pojištění?

V tomto článku se dozvíte, co to renta z životního pojištění je, kdo jí potřebuje, kolik vás bude stát a jak to celé funguje.

Tak pojďme na to!

Doživotní renta z pojištění je specifické nastavení pojistné smlouvy, které zajistí klientovi částečné nebo úplné vykrytí výpadku příjmu v případě, že se stane dlouhodobě neschopným, tzn. bude v delší pracovní neschopnosti či dokonce invaliditě, ať už z důvodu nemoci, či úrazu.

Tento typ nastavení smlouvy potřebují především lidé, kteří jsou na svém příjmu závislí. „Rentiéři“ toto připojištění většinou nepotřebují. Využije ho každý, koho by v delším horizontu výpadku příjmu, který je u zaměstnance v průměru 40% ze mzdy a u OSVČ obvykle celých 100%, mohl s dosavadní životní úrovní velmi zahýbat, z praxe pak dokonce vést i k nechtěným půjčkám a exekucím.

Tato renta od pojišťovny samozřejmě něco stojí. Částka je měsíční a pohybuje se v závislosti na věku pojištěného, pracovním zařazení či krytí, které dotyčný potřebuje. Cena pojistky se v průměru pohybuje v rozmezí od 500 Kč do 2 500 Kč měsíčně, může se vyšplhat i na vyšší částku pro rentu ve velmi vysokých cifrách.

Konkrétní výpočet vám váš finanční poradce dokáže spočítat na korunu přesně a také vám může pomoci rozhodnout se, jaké krytí vybrat a dále také, u které z pojišťoven je to nejvhodnější.

Bohužel, jak to již u pojišťoven bývá, je potřeba se zaměřit na pojistné podmínky, které v některých případech umí hodně potrápit. Nemusíte dostat ani korunu, pokud zrovna budete mít sjednaný produkt, u kterého bude ve výlukách např. bolest zad, předchorobí (tzn. pojišťovna se bude odkazovat na váš zdravotní stav již od samého narození) nebo může v prvních třech letech trvaní pojištění odmítnout pojistné plnění z důvodu tzv. neodčekané karenční lhůty.

Toto téma rozebere v dalším videu kolegyně Kateřina Voroboková, která tuto metodiku má za společnost Synergy FG společně s Tomášem Rezkem na starost, a poodkryje vám fakta, jak se nenechat napálit a na co si dát skutečně pozor.

Rádi byste si s námi popovídali?

Rádi byste s námi cokoli probrali? Níže nám zanechte vaše telefonní číslo a brzy se vám ozveme!