Nájmy v roce 2022 a výhled 2023

Růst cen nájmů v České republice se v prvních třech kvartálech roku 2022 zvyšoval. Tento trend je způsoben především nedostatkem kvalitních bytů k pronájmu a rostoucí poptávkou po nich. Další vliv má válka na Ukrajině a velký příliv nových lidí do ČR. Tyto faktory tlačí ceny nájmů vzhůru. Jaký můžeme očekávat vývoj v roce 2023?

Číst více »

Investiční výhled 2023 – zlato, Bitcoin, akcie

Jako tomu bývá každý rok, i letos už vznikají spekulace ohledně vývoje investic. Inflace v roce 2022 dosáhla k rekordním 15,1 % a na investičním trhu se nenašlo moc způsobů, jak jí pokrýt. Bude letos situace lepší? Jak si povedou zlato, Bitcoin či akcie v roce 2023? Spoustu informací si připravil Petr Saic ze Synergy.

Číst více »

Uniklá voda, zničený telefon

Škody, které jsou každému blízké, což představuje například jakýmkoliv způsobem zničená elektronika (telefon, počítač, pračka, lednička), a také nepříjemná situace, kdy vytopíte souseda, či vám celý rok prokapává kohoutek a zjistíte to až ve chvíli, kdy platíte vyúčtování za vodné/stočné. Jak se před těmito problémy chránit?

Číst více »

Hypotéky v roce 2023

V roce 2023 bude muset Česká národní banka reagovat uvolněním trhu a snížením limitů. Asi se nebude nic dít na poli podílu vlastních zdrojů, ale v půlce roku by mohlo dojít k uvolnění limitů DTI a hlavně DSTI. 45% pro osoby starší 36 let je při aktuální hodnotě nemovitostí a výši úrokových sazeb dost omezující. Např. pokud vám je 37 a chcete si vzít hypotéku 4 miliony, tak potřebujete příjem skoro 54.000,-.

Číst více »

Investice na Tenerife

Pokud se zajímáte o investice, jistě vás už napadlo zakoupit nemovitost k pronájmu. Realitní trh se totiž v průběhu let změnil a vlastnit byt nebo dům může být z pohledu výnosu velmi atraktivní. Co když by se ale jednalo o sympatickou vilu na Kanárských ostrovech? O své osobní zkušenosti se rozpovídal Petr Saic z Investičního klubu.

Číst více »

Asistenční služby pojišťoven u vaší domácnosti

Většina klientů nevyužívá asistenčních služeb pojišťoven, které mají standardně sjednané v pojištění domácnosti / nemovitosti, ať jde o byt v osobním, či družstevním vlastnictví, nebo rodinný baráček. Asistenční služby jsou ve většině nových smluv již v základním nastavení a dají se z nich plnit tzv. krizové situace, jako jsou například: zabouchnutí dveří, zalomení klíče v zámku či ztráta klíčů.

Číst více »

Rádi byste si s námi popovídali?

Rádi byste s námi cokoli probrali? Níže nám zanechte vaše telefonní číslo a brzy se vám ozveme!