Kde koupit chytře nemovitost a jak co nejvíce ušetřit na splátkách?

Na realitním trhu roste počet nemovitostí k prodeji. Zároveň klesá množství kupujících, čímž vzniká prostor pro jednání o slevu. Cenu nemovitostí určuje nabídka a poptávka. Nabídka roste, poptávka klesá. V okrajových městech se ceny rodinných domů či chalup propadají o 10 % až 30 %, což je pro kupující velká příležitost nakupovat levně a vybírat si z širšího množství nemovitostí.

Číst více »

Jak rentovat z životního pojištění?

Doživotní renta z pojištění je specifické nastavení pojistné smlouvy, které zajistí klientovi částečné nebo úplné vykrytí výpadku příjmu v případě, že se stane dlouhodobě neschopným, tzn. bude v delší pracovní neschopnosti či dokonce invaliditě, ať už z důvodu nemoci, či úrazu.

Číst více »

Zbyněk Prim: Svěřenské fondy

Svět investic se stále rozšiřuje, stejně jako povědomí o tom, že bychom měli chránit svůj majetek před vlivy, které nelze předem očekávat. Pojem svěřenský fond jsme určitě všichni zaslechli v nejednom filmu, kde se hlavní hrdina dožadoval financí po rodičích, kteří mu ale kladli podmínky. Jak takový fond funguje? Co potřebujete k jeho založení a proč byste to dělali? Na otázky ohledně tzv. trustu odpověděl odborník Zbyněk Prim.

Číst více »

Dominik Stroukal: Co nás čeká na podzim 2022?

V současné době je ekonomika ovlivňována velkým množstvím negativních faktorů, které všichni vnímáme. Jedná se například o válečný konflikt na Ukrajině, energetickou krizi a v mnoha zemích po celém světě je velkým problémem rostoucí inflace. Nesmíme také opomenout dopady covidové krize, která ještě zdaleka není za námi.

Číst více »

Rádi byste si s námi popovídali?

Rádi byste s námi cokoli probrali? Níže nám zanechte vaše telefonní číslo a brzy se vám ozveme!