Hypotéky 2023: Petr Vašík a Jan Šantora

Každý klient, který splácí hypotéku nebo o ní uvažuje, se zajímá, jak na tom budou v úrokové sazby v následujícím období. Dá se trh dopředu odhadnout? Hypoteční specialista Jan Šantora rozebral aktuální situaci a prozradil, co lze do budoucna očekávat.

Číst více »

Seriál Pojistné plnění: Autonehoda

Klient měl autonehodu, za kterou nemohl, protože při jízdě po hlavní silnici mu z vedlejší komunikace nedal přednost jiný řidič. Došlo k poškození majetku a on sám utrpěl újmu na zdraví. Naštěstí byl při vědomí, proto mohl před příjezdem policistů a záchranářů kontaktovat svého poradce. Poradil se s ním o tom, na co si dát pozor a jak v takové situaci postupovat.

Číst více »

Zásadní informace pro zvýhodněné pořízení nemovitosti

Růst cen nájmů v České republice se v prvních třech kvartálech roku 2022 zvyšoval. Tento trend je způsoben především nedostatkem kvalitních bytů k pronájmu a rostoucí poptávkou po nich. Další vliv má válka na Ukrajině a velký příliv nových lidí do ČR. Tyto faktory tlačí ceny nájmů vzhůru. Jaký můžeme očekávat vývoj v roce 2023?

Číst více »

Investice do nemovitostí v roce 2023

Fakt, že smysluplnou ochranou proti inflaci je diverzifikace investičního portfolia, jsme si už rozebrali v minulém čísle. Petr Saic ze Synergy se ve svém novém videu pro Investiční Klub aktuálně zaměřil na nemovitosti, které se držely dlouhodobě jako velmi atraktivní příležitost, tedy alespoň do roku 2021. Jak na tom budou nemovitosti letos v České republice? Vyplatí se kupovat byt či jiný prostor za účelem zisku z nájmu? 

Číst více »

Hlášení škodných událostí: NIKDY SÁM!

Pokud jste se již setkali s někým, jehož majetek a nejspíš i zdraví postihla velmi nepříjemná událost (vyhoření domu, vytopení bytu, tornádo apod.), tak víte, že dotyční v první fázi řeší přežití a až v druhé peníze, které budou potřebovat na opravu.

Dnešní článek je právě o tom, jak dostat od pojišťoven co nejvyšší plnění, když už si řádně platíte pojistné. Pojištění však musí být správně nastaveno, což znamená především odpovídající limity a zahrnuta potřebná rizika ve smlouvě.

Číst více »

Rádi byste si s námi popovídali?

Rádi byste s námi cokoli probrali? Níže nám zanechte vaše telefonní číslo a brzy se vám ozveme!