ČNB ruší limit DSTI: Co bude dál?

Ve čtvrtek 1. 6. 2023 zrušila ČNB prosazování limitu DSTI, tedy omezení výše měsíčních splátek domácnosti oproti celkovým příjmům. Do tohoto data platilo omezení splátek do 45 % příjmů, pouze domácnosti do 36 let měly limit mírnější, padesátiprocentní. A stanovisko ČNB mělo váhu zákona – nešlo o doporučení, ale banky byly povinny se jím řídit.

Číst více »

LEGO jako investice

Hned první červnový den náleží dětem v podobě oslav jejich dne. Kromě různých venkovních akcí pro děti míří na nejmladší občany i obchodníci s hračkami. Stavebnice LEGO může vašim ratolestem udělat obrovskou radost. Víte ale, že vám může i vydělat peníze? Petr Saic ze Synergy popsal, jakým způsobem může fungovat krabice se slavnými kostkami jako investice.

Číst více »

Silná koruna a její dopad na investice

Silná koruna. To je aktuálně jedním z každodenních témat pro všechny investory. Co vlastně způsobuje posilování naší měny? Petr Saic ze Synergy prozradil nejen důvody současné situace, ale vysvětlil také, jakých výhod lze v investicích využít díky změně kurzu a jaký je očekávaný další vývoj.

Číst více »

Seriál Pojistné plnění: Cestovní pojištění

V dalším díle seriálu o pojistném plnění se zaměříme na letní dovolenou, která nedopadla příliš vesele. Díky poradcům ze Synergy však víme, jak předejít finančním problémům, když se vám na cestách stane úraz. Tomáš si k rozhovoru přizval Šárku, která popsala svou zkušenost s klientem.

Číst více »

Rádi byste si s námi popovídali?

Rádi byste s námi cokoli probrali? Níže nám zanechte vaše telefonní číslo a brzy se vám ozveme!