Ceny nemovitostí v roce 2024

Co můžeme očekávat od hypotečního trhu a cen nemovitostí v dalším roce? Při shrnutí se neobejdeme bez čísel a také je vhodné se podívat, co vedlo k poklesu cen nemovitostí v posledních 2 letech.

Číst více »

Na kolik vás vyjde chyba v práci?

Pracujete ve firmě, jenž vás jako zaměstnance chce lépe ohodnotit, a tak vám nabídne vaši pracovní pozici s tím, že se musíte stát OSVČ (tedy živnostníkem). Proč ne? Je to určitě zajímavější výdělek a můžete se vyhnout daňovým nákladům. Jenže zapomínáte na rizika. Ve chvíli, kdy jako OSVČ způsobíte škodu firmě, kdo ji zaplatí?

Číst více »

Novinky v roce 2024

Změny očekávané v roce 2024 se týkají téměř všech oblastí ve světě financí. Tentokrát si přiblížíme, jak se změní poplatky u hypotečních úvěrů, co ještě nevíte o stavebním spoření a o kolik se mění státní podpora u doplňkového penzijního spoření.

Číst více »

Změny povinného ručení

Příští rok přinese v oblasti povinného ručení významné změny. Od 1. ledna 2024 bude minimální limit pro pojištění odpovědnosti z provozu vozidla stanoven na 50 milionů Kč. Co toto číslo vlastně znamená a koho se týká?

Číst více »

Znáte Tajemství dvou kasiček?

Tajemství dvou kasiček. Právě tak se jmenuje nová knížka investičního specialisty Kryštofa Bartoše, který dlouhodobě spolupracuje se Synergy. Finanční gramotnost se zatím ve školách nevyučuje, a tak Kryštof se svým synem napsal právě knížku, jenž by měla uvést děti do světa financí a zábavnou formou jim vysvětluje základní principy peněz. O čem vypráví Tajemství dvou kasiček?

Číst více »

Rádi byste si s námi popovídali?

Rádi byste s námi cokoli probrali? Níže nám zanechte vaše telefonní číslo a brzy se vám ozveme!