Podpojištění nemovitosti

Podpojištění nemovitosti Věc, která se týká každého z nás, kdo vlastníme nemovitost. Tento problém může nastat v případě, kdy pojišťovna vyplatí méně peněz za škodnou událost, než by klient sám chtěl. Je to bohužel krutá realita, se kterou si neví rady velká část majitelů nemovitostí. Jak se podpojištění bránit?

Číst více »

Kdy se vyplatí refinancování hypotéky

Spolu s rostoucími sazbami hypoték se rozpoutal hon na refinancování hypotečních úvěrů a „honba za každou desetinou“ se stala denním chlebem velkého množství poradců i klientů. Vyplatí se ale refinancování „o desetinu levněji“ doopravdy? Jaké všechny náklady jsou s refinancováním spojené?

Číst více »

Na co si davat pozor u odhadů

Na co si dát pozor u odhadů Odhad, respektive jeho výše, je dlouhodobě jednou z nejdůležitějších hranic pro poskytování úvěrů na bydlení. A je jedno, jestli jde o koupi, výstavbu, rekonstrukci. Proč je odhad důležitý? Základním parametrem hypotečního úvěru, nebo úvěru ze stavebního spoření, je tzv. „LTV“.

Číst více »

Čerpání schváleného úvěru a odhad nemovitosti

Financování výstavby nemovitosti a čerpání prostředků – proč úroková sazba není vše Při řešení úvěru na bydlení se naprostá většina klientů zajímá hlavně o jedno – jaká bude sazba. Existuje ale celá řada dalších parametrů, které mohou s náklady klientovi zamíchat výrazně více, než několik desetin na úrokové sazbě. Jak tedy celý proces probíhá a na co si dát pozor?

Číst více »

Financování družstevních bytů

Čím mohou být zajímavé? Družstevní byty tvoří, především ve větších městech, nezanedbatelnou část nabídky nemovitostí. V praxi se pak můžeme setkat i s družstevními rodinnými domy, ty jsou ale výrazně vzácnější. Pro klienta ovšem bývají na první pohled velmi lákavou koupí z několika důvodů.

Číst více »

Rádi byste si s námi popovídali?

Rádi byste s námi cokoli probrali? Níže nám zanechte vaše telefonní číslo a brzy se vám ozveme!