Investiční nemovitost – ANO či NE a proč?

My Češi jsme poměrně konzervativní investoři a spousta lidí sází na jistotu. Když se řekne „investování“, první, co většinu lidí napadne, je koupit nemovitost a následně ji pronajímat. Je potřeba si vyhodnotit, co pronajímání investičních nemovitostí znamená. Představa většiny lidí je, koupit byt ideálně na hypotéku, najít nájemce a pak už jen vesele kasírovat.

Číst více »

Jak se připravit na začátek roku 2023

Blíží se konec letošního roku, a proto je třeba se připravovat na začátek toho nadcházejícího. Velké množství malých investorů, ale i velkých firem dlouhodobě zanedbává přípravy na budoucí kalendářní období. V některých případech to však může mít velmi negativní dopady. Jak se připravit na rok 2023 ve třech krocích se dozvíte v tomto článku.

Číst více »

Děravé podmínky životního pojištění

Proč jsou některé pojišťovny méně vhodné pro krytí invalidity a na co vše je potřeba si dát pozor. Pojišťovny totiž uplatňují pojistné podmínky, které mohou být děravé – například výluky v pojištění. Nejčastější výlukou je vypověditelnost některého z rizik (pracovní neschopnosti, invalidity apod.) ze strany dané instituce, která se sama rozhodne riziko vypovědět, což je velká komplikace pro následné plnění.

Číst více »

Kde koupit chytře nemovitost a jak co nejvíce ušetřit na splátkách?

Na realitním trhu roste počet nemovitostí k prodeji. Zároveň klesá množství kupujících, čímž vzniká prostor pro jednání o slevu. Cenu nemovitostí určuje nabídka a poptávka. Nabídka roste, poptávka klesá. V okrajových městech se ceny rodinných domů či chalup propadají o 10 % až 30 %, což je pro kupující velká příležitost nakupovat levně a vybírat si z širšího množství nemovitostí.

Číst více »

Rádi byste si s námi popovídali?

Rádi byste s námi cokoli probrali? Níže nám zanechte vaše telefonní číslo a brzy se vám ozveme!